contes per treballar la por

 
10 contes per treballar la por per Sant Jordi

Avui vinc amb una entrada molt diferent. La setmana passada ja us vaig compartir un descarregable per apropar-nos a Sant Jordi però els recursos d’avui són en format paper però d’un altre estil. Aquests es poden tocar, olorar i a més ens fan viatjar, us porto 10 llibres per treballar la por.

Ja sé que encara queden uns dies per Sant Jordi però com la setmana que ve és festa i per la següent us tinc preparat un descarregable per la diada, doncs ho he avançat una miqueta.

Els llibres que us porto són una sel·lecció dels que feia servir a les classes d’emocions amb els nens i nenes d’Infantil, a ells els encantava escoltar-los i a mi em servien molt per encetar el diàleg, fer-los preguntes i veure quina era la reacció de cada un d’ells davant les diferents escenes.

 
LLIBRES SOBRE LA POR

UN MONSTRE SOTA EL LLIT

Un conte que parla de la por a la foscor i els sorolls de la nit. Primer és el nen qui mostra les seves pors però després és ell qui acaba calmant a la mare. Un conte divertit que podeu trobar també en una versió per Youtube.

 

 
 
LA LAURA TÉ POR

Encara recordo la col·lecció de llibres de la Galera que tenia quan era petita. Sempre abans d’anar a dormir n’agafava un i aquest era dels repetits perquè la protagonista es deia com jo ;)

La Laura ha anat a dormir i va sentint sorolls i no pot adormir-se. Què seran? Aquest és un conte ideal si ja s’han llençat a llegir perquè el podran llegir ells mateixos.

 
 

LA PLIS PLAU A LA COVA DE LA POR

Al poble on viuen aquestes vaques hi ha una cova molt fosca on no hi entra mai ningú. Aquestes vaques faran el cor fort i entraran a averiguar què és això que se suposa que fa tanta por. Aquest és un conte ideal per a desfer els mites sobre ombres a la nit o els sorolls.

 
 
LA MÀQUINA MENJAPORS

En Daniel té molta por de la foscor i un dia rumiant-hi decideix fer una màquina que es mengi totes les pors per ajudar a tothom. Nosaltres a classe vam fer el mateix, vam aprofitar el conte per construir la nostra pròpia màquina, exposar les nostres pors, escriure-les i donar-li de menjar per a que es convertissin en coses boniques.

 
 

JO MATARÉ MONSTRES PER TU

Un conte que parla sobre les pors i del doble punt de vista de les coses. Unes il·lustracions dolces i una història que traspassa. Tot i així, jo el recomanaria per a nens més grans, de P5 en amunt, per a que siguin capaços d’entendre la història tal com és i que no els faci por.

 
 
L’ESQUIROL PORUC

Aquest conte ens anirà molt bé per tractar aquelles pors que costen més d’identificar i reconèixer.

L’esquirol té por de tot, d’ensopegar, de caure, de posar-se malalt, dels taurons,… Però un dia no tindrà més remei que baixar de l’arbre i aleshores no podrà fer res més que enfrontar-se a les seves pròpies pors.

Aquest és un conte més llarg que els altres, la meva recomanació seria o bé llegir-lo i comentar-lo en diferents dies o el deixaria per a nens més grans que ja ho puguin llegir sols i no se’ls faci tan pesat.

 
 

L’HUG EL PORUC

L’Hug també té una bona col·lecció de pors però el que no sap que les històries de fantasmes, bruixes, gegants i llops l’ajudaran a superar les nits més fosques quan se’n va a dormir.

Aquest conte inclou el signes de la llengua catalana per a que es pugui llegir i signar a la vegada.

 
 
UNA TEMPESTA DE POR

El Ton i la Tina són una col·lecció de llibres sobre emocions, on a cada conte se centre en una emoció diferent. En aquest cas és en Ton que té por de les tempestes i la Tina s’encarregarà de fer-li passar aquella estona el millor possible.

 
 

(NO) HI HA FANTASMES SOTA EL MEU LLIT

En Quim no sap si els fantasmes existeixen i quan intenta agafar el son comencen els sorolls, sort que amb l’ajuda del pare tot sembla tornar a la calma.

 
 
M’HE QUEDAT TANCADA

Un conte que no parla estrictament d’una por però que pot anar molt bé per a prevernir-la o anticipar aquesta situació.

La Mercè va a la biblioteca amb la seva mare però ella tarda una mica a decidir-se i la Mercè necessita anar al lavabo així que hi va sense avisar i quan vol sortir, se n’adona que s’ha quedat tancada.

 

 

 

Ja fa un temps vaig preparar-vos també un llistat de 17 recursos de tota mena que us ajudarien també a treballar la por, hi trobareu sèries de la TV, cançons, pel·lícules,… podeu mirar el llistat aquí.

I si encara en voleu més, podeu mirar-vos el llistat que tenen a la Revista Pares i Nens on en trobareu 10 més.

 
I si esteu interessats en el tema de les Emocions, podeu descarregar-vos la Guia gratuïta per a Crear el Racó de les Emocions que trobareu aquí o fer ús d’algun dels nostres materials sobre Emocions de la botiga.
 

 

 

 

 

1Pingbacks & Trackbacks on 10 contes per treballar la por

  1. […] 10 llibres per parlar de la por […]

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *