maneres de relaxar infants

 

Tens algun nen o nena que s’enfada de seguida o és molt nerviós i li costa concentrar-se?

 

Tornar a la calma després d’un moment molt emotiu pot ser tot un repte per a un infant, per això et proposo 30 maneres de relaxar infants que segur que també servirien per algun adult :)

 

Et prendran de 2 minuts a tot un dia però el canvi d’estat d’ànim valdrà la pena.

 
 1. Escoltar música relaxant. Instrumental, clàssica, acústica o una banda sonora però tanca els ulls i concentra’t en la respiració.
 2. Fer un trencaclosques. Donarà una pausa al cervell a l’haver-se de concentrar en una altra cosa.
 3. Dibuixar lliurement. Dóna-li pintura o aquarel·les, traçar amb el pinzell, veure com corre l’aigua,… el faran tornar a la calma i s’oblidarà d’allò que ha passat.
 4. Visualitzar un lloc tranquil. Les visualitzacions són poderoses per a la reducció de l’estrès. Tanqueu els ulls i ajuda’ls a visualitzar el seu lloc preferit amb tota mena de detalls.
 5. Beure aigua. És important estar hidratat per a poder mantenir el rendiment mental. Si en beu a poc a poc, per exemple amb una palleta, el seu sistema nerviós s’anirà calmant de nou.
 6. Llegir un conte. Abstreure’s a un altre món per oblidar-se durant uns minuts del que el mantenia ocupat.
 7. Fer pessigolles amb una ploma. A la cara, als braços o als peus però l’intercanvi de pessigolles pot ser una bona excusa per tornar a veure un somriure.
 8. Utilitzar objectes antiestrès. Feu rodar una piloteta per l’esquena o el cap i mica en mica tots els músculs s’aniràn destensant.
 9. Cantar. No hi ha res com posar la cançó preferida a tot volum i cantar-la com si el món s’hagués d’acabar demà ;)
 10. Respirar fons. Estirat o assegut amb les cames tocant a terra. Les mans a sobre del melic intentant que aquest pugi i baixi 5 vegades. Agafar aire pel nas i deixar-lo per la boca.
 11. Fer plastilina. Activar el sentit sensorial, moure les mans, prémer, imaginar i crear mentre fem del problema passat, una cosa ben petita.
 12. Ballar. Pugeu el volum i poseu en marxa la cançó amb què no podeu evitar moure l’esquelet fins que us faci suar. Ballar és una bona manera d’estar actiu i descarregar energia i la sensació de després és incomparable.
 13. Bufar un molinet de vent. Un exercici de respiració, podeu fer-lo moure ràpid, lent, de lent a ràpid o a l’inrevés.
 14. Fer la posició de ioga del “Gos cara avall”. Les posicions invertides fan un reset al sistema nerviós i amb aquesta posició, a més a més, tindran actives diferents parts del seu cos.
 15. Anar al racó de la calma. Sentar-se amb les pròpies emocions, observar-se, distreure’s, tornar a sentir-se un mateix. Aquí tens idees per muntar-lo.maneres de relaxar infants
 16. Observar peixos. Com més gran sigui i més varietat tingui, més poder calmant tindrà. Si no, per què els posarien als dentistes?
 17. Mirar per un kaleidoscop. Utilitzar els colors com un element terapèutic mentre potencien la seva creativitat unint colors i formes.
 18. Fer bombolles. Un altre exercici de respiració que els farà fer respiracions més profundes alhora que controlen l’aire que expulsen.
 19. Moure una ampolla amb purpurina. Barregeu aigua, una goteta de sabó, purpurina i algun colorant. Moveu-lo durant 2 – 3 minuts per focalitzar el servei en quelcom màgic, tranquil i relaxant.
 20. Saltar durant dos minuts al ritme de la seva cançó preferida.  Descarregar l’energia acumulada al so d’una cançó enèrgica per a destensar músculs, les faccions de la cara i deixar-se anar per la música.
 21. Banyar-se en aigua calentona. Un moment de tranquil·litat, de pausa, amb les seves joguines o tancant els ulls. Res millor per acabar el dia i carregar piles.
 22. Bufar una espelma. Una altra manera de treballar la respiració. Podeu bufar l’espelma des de menys distància a més, així cada vegada haurà de fer respiracions més profundes.
 23. Comptar fins a X número. Tancar els ulls i comptar fins a 3, fins a 5 o fins a 10. Després les coses sempre es veuen des d’un altre punt de vista.
 24. Escriure una carta. Escriure al seu millor amic o a un mateix per treure del cap les idees i les emocions i traspassar-les a un paper ajudarà a fer el problema més petit i a alliberar espai mental.
 25. Comptar enrere des de X número. Un exercici que el mantindrà concentrat en un altra activitat que requerirà molta atenció i anirà calmant les seves emocions.
 26. Parlar del que et passa. Així de senzill i així de difícil per alguns. Trobar el moment, la persona, l’espai i el temps per buidar el pap i sentir que t’has tret una motxilla de 10kg del damunt.
 27. Fer una abraçada gegant. Res millor que sentir-se acompanyat quan sembla que tot va en contra. Les abraçades curen i això ho sap tothom ;)
 28. Anar a fer una volta. Sortir al carrer 10 minuts o sortir d’excursió a la natura un dia sencer.
 29. Posar nom a l’emocióSovint els infants se senten aclaparats per un seguit d’emocions que no saben gestionar, ni anomenar. Cal que identifiquin què els ha fet posar d’aquella manera, per anar-se coneixent a si mateixos i poder millorar l’autoregulació i l’autogestió emocional. Aquí tens recursos per a treballar les Emocions.
 30. Fer una manualitat. Alguna cosa senzilla, ràpida i  mecànica com fer collarets o braçalets.

 

+ 3 EXTRES:

 • Pintar
 • Cridar
 • Fer petar el paper de bombolles
 
Segur que se t’acut alguna idea més, si et ve al cap,  fes-me-la arribar amb un comentari, així podré anar ampliant la llista.
 

Si vols tenir la llista a mà, pots imprimir-la fent clic al botó d’aquí sota.

 

DESCARREGAR LA LLISTA

 

Fins la propera setmana!

 

promo-blog-emocions

3 comments

 1. Isabel
  29/11/2016

  ¡Hola Laura! Me parece una lista super útil para profesores y padres. Me quedo con el número 17 (el caleidoscopio), ya que es una herramienta que siempre me hubiera gustado utilizar con mis alumnos. Leí que en las escuelas Montessori los niños crean sus propios caleidoscopios y luego cuando están enfadados o nerviosos pueden irse a un rincón a mirarlo y olvidarse de aquello que les preocupaba. Un saludo, Laura, ¡sigue así!

  Respon
  • Laura
   29/11/2016

   Hola Isabel, pues no conocía esta experiencia de las escuelas Montessori, la verdad es que los caleidoscopios tienen un poder fascinante para relajar la mente. Espero verte más por aquí, un saludo :)

   Respon

1Pingbacks & Trackbacks on 30 maneres de relaxar i tornar a la calma els infants

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *