Com fer un cartell i semblar un professional

A l’escola ens en fem un tip de fer cartells: per la reunió amb les famílies, per les portes obertes, pel festival de Nadal, per la festa de final de curs,…

Com sempre dic, la part gràfica no és que sigui el més important d’una escola però no podem negar que estem al S. XXI i que cada cop més a tothom, TOTHOM, ens agraden les coses visuals, senzilles i que puguem digerir ràpid.

Per això, he pensat en traslladar-vos alguns consells per aprendre a fer uns cartells com uns professionals.

 1. TIPOGRAFIA. Fes servir una sola tipografia i utilitza les diferents variables “extralight, light, normal, bold”. T’estalviaràs mal de caps de com combinar diferents estils de tipografia i t’asseguraràs que quedi bé segur.
 2. DEIXA ESPAIS. És molt important que deixem respirar els elements d’un cartell, que al voltant de les imatges o els blocs de text, hi hagi un marge blanc fins al següent element. Si ho posem tot junt atabala.
 3. SIMPLIFICA. Tingues clar quin és l’objectiu d’aquest cartell: dia, hora, lloc i algun extra per si cal afegir alguna cosa més. No decoris més del compte, no recarreguis amb mil imatges, no cal, que la gent amb un cop d’ull tingui clara la informació.
 4. EL COLOR. Per fer-ho fàcil i quedi corporatiu, aprofita els colors del logotip del centre i com a molt afegeix algun complementari de la roda de colors, el blanc el negre o el gris, no fallen.
 5. FOTOGRAFIA. Posa imatges d’alta qualitat, en serio, queda molt més professional que una foto borrosa o pixelada i sobretot, tingues segur que tens els drets o l’autorització per utilitzar-la.

Un exemple

Aquí sota et poso un cartell d’exemple molt senzill, visual i clar, com el que et comento en els 5 punts anteriors.

És una plantilla de Canva, la trobaràs dins l’apartat de “Programa”. Si encara no t’has atrevit o no coneixes aquesta aplicació, t’animo a que investiguis, i si et ve de gust saber-ne més, deixa’m un comentari que ho tindré en compte per a les properes entrades.

A més a més, podeu veure que no hi ha canvis amb la tipografia més enllà d’utilitzar diferents gruixos segons la informació.

També podràs notar com no està gens recarregat aquest cartell que cada element és independent dels de la vora, que no toquen, que respiren. És com allò de l’espai vital, saps?

En fi, espero que els consells et siguin útils i que amb l’exemple ho hagis pogut veure més clar.


Si vols saber més coses sobre disseny gràfic pots consultar aquí i si t’agradaria conèixer més sobre Canva, deixa-m’ho als comentaris i ho tindré en compte per a continguts futurs.

Share it!

Categories: disseny gràfic

2 comments

 1. Tània
  12/07/2019

  Moltes gràcies per aquests consells tan interessants, Laura!
  Jo porto un temps utilitzant el Canva però segur que hi ha moltes coses més per aprendre, seria una bona oportunitat conèixer més aquest programa!
  Gràcies! :)

  Respon
  • LAURA MASDEU
   19/07/2019

   Perfecte Tània, doncs m’ho apunto i miro de fer alguna sèrie de tutorials útils amb el Canva :)

   Respon

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *