5 tipografies de puntets per aprendre a escriure

 

 

Els mestres sempre estem buscant coses.

Que si unes fotografies pel mural de no sé què, un video xulo que els enganxi del tema de no sé “quantos”,…

Ja sabeu que la meva especialitat és el disseny i creació de materials didàctics així aquest any m’he decidit a compartir-vos tots aquells recursos interessants que tinguin a veure amb aquest tema per estalviar-vos tota la feina de buscar.

 

Avui començo per un recurs que M’EN-CAN-TA, les tipografies.

Però no unes qualsevols.

 
TIPOGRAFIES DE PUNTETS

Perquè si sou de les qui treballeu o esteu en contacte amb nens i nenes que estan aprenent a escriure, us poden anar de nassos per crear-vos targetes dels seus noms, de vocabulari, dissenyar jocs, resseguir números, etc.

 

 

Aquesta és la meva primera sel·lecció.

 

 

Les podràs descarregar seguint els enllaços:

Ja veus que te n’he portat de vàries maneres per a que puguis triar segons les necessitats que tingui la teva canalla o el diferent alumnat que pugui haver en una classe.

Potser n’hi ha que ja llegeixen lletra d’imprempta, o potser encara esteu amb lletra de pal,… Potser tens un alumne amb problemes de visió i la versió de Dotness més gruixuda et pot anar millor, etc.

 
ADVERTÈNCIES:

Quan ens descarreguem una tipografia hem de tenir en compte vàries coses:

 1. Consultar quin tipus de llicència té per saber en quin tipus de treballs la puc utilitzar. Podeu llegir-vos aquest post de Three Feelings on us fan 5 cèntims d’aquest tema.
 2. Revisar que tinguin totes les lletres que necessitem. Això és important perquè sovint, aquestes tipografies han estat creades per dissenyadors que no tenen lletres amb accents als seus idiomes i per tant, la tipografia no les inclouen.
 3. Reviseu també si es tracta d’una tipografia només amb majúscules, o només minúscules o inclou les 2 versions. En els exemples que us he deixat, CODYSTAR LIGHT no té lletres en minúscula.
 

TIP: Tot el material que utilitzeu, si el plastifiqueu i hi escriuen a sobre amb retolador de pissarra blanca els podreu reciclar vàries vegades.

 

 

Què me’n dius, les coneixies?
Deixa’m un comentari i explica’m amb què les faràs servir i si vols que continuiï portant més recursos com aquest. Saber què en penseu és vital per continuar oferint-vos més material :)

 

Share it!

5 comments

 1. Cris
  05/02/2017

  Bon dia.
  La lletra cole carreire ens anirà súper bé a primer de primària per segir treballant el traç.
  Anirem fent algunes frases puntejades per tal que els nens les repassin pel damunt i per altra banda continuar amb la lectura de frases motivadores.
  Gràcies !!!!!

  Respon
  • Laura
   04/03/2017

   Genial Cris, doncs ja us n’aniré portant més :)

   Respon
 2. Anna Alonso
  19/03/2017

  Moltes gràcies Laura per compartir el teu material, aquestes tipografies m’aniran de perles per algunes activitats que he de preparar.
  Una abraçada

  Respon
 3. Glòria de Muntanyes d'Scrap
  05/07/2017

  Laura, buscava caligrafia en catala al www, pero no trobava res… els cuaderns de rubio surten cars, i la meva nena li aniran de fabula aquest estiu per a fer repas, que ja començara P4. Gràcies de veritat!

  Respon
  • LAURA MASDEU
   07/07/2017

   Me n’alegro molt de que et facin servei! Res em fa més feliç que ser-vos útils amb els materials didàctics.
   Una abraçada i bon estiu!

   Respon

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *