opcions de Google Drive feina fàcil

 

Les opcions de Google Drive que et faran la feina més fàcil

 

Aquesta eina gratuïta de Google, cada cop em roba més el cor.

No només pel fet que podem tenir els nostres recursos, ja siguin textos, imatges, vídeos i àudios, sense que ocupin espai al nostre ordinador, sinó perquè podem accedir-hi des de qualsevol lloc on estiguem amb internet, bé, i sense també, ara t’ho epxlico.

Cada curs m’he anat fent més fan de treballar amb Google Drive i avui m’agradaria compartir-te algunes opcions que a mi em són molt útils i que crec que et poden interessar.

 1. Diferenciar les carpetes per colors

  Una manera més visual de trobar les carpetes que busques quan en tens 50.000. Cliques a sobre de la carpeta amb el botó dret i vas a l’opció “Canvia de color”, tries el color i llestos.

   
  opcions de Google Drive feina fàcil
   
 2. Editar un arxiu conjuntament i simultàniament

  Una de les majors comoditats per a mi és sens dubte el poder treballar 2 o més persones amb el mateix document sense haver d’anar amb el llapis USB amunt i avall. A més, no cal que estiguin les 2 persones connectades a la vegada, però si ho necessiteu per algun motiu, podeu anar veient el que escriu, esborra i modifica a temps real. Només us heu de fixar que us sortiran dues barres com les de la imatge, la de color serà la de l’altra persona i així sabràs per on està, i la negra, la corrent, és on tens tu el cursor. Com es fa això? Vés al punt número 8 que t’ho explico.

   

   
 3. Guarda totes les versions

  Qui no ha maleït alguna vegada no haver desat el document amb el qual portava hores treballant quan de cop se’n va la llum, es penja l’ordinador o qui sap què?
  Petits drames dels primer món, veritat? Doncs bé, amb els programes de Google Drive podeu respirar tranquil·les perquè tot es desa automàticament. Sí, tal qual ho sents. I a més, si fas canvis i després te’n penedeixes i vols tornar a una versió anterior també pots fer-ho. Hauràs d’anar a Fitxer > Historial de versions > Mostra l’historial de versions i aniràs a parar a una altra pantalla on a la dreta et sortiran les diferents versions que t’ha guardat el programa. Brillant, sí o no?

   

   
 4. Retallar fotografies

  Aquest és un recurs senzill però molt pràctic quan has d’acabar d’encaixar una fotografia en qualsevol treball que estiguis fent. Ho podràs fer tant amb Google Slides com a Google Docs, a les imatges veuràs 2 maneres d’accedir a l’opció de retallar.

   

   
 5. Treballar sense connexió

  Per a mi sens dubte una de les millors eines del Drive és tenir la tranquil·litat de poder accedir als teus documents encara que no tinguis connexió. A vegades m’ha passat que en segons quina classe no arribava bé la connexió o estic fent classe en un lloc que no té internet i per no estar gastant dades em guardo el document prèviament i un cop sóc a lloc el puc obrir i fer servir tal qual.Aquesta opció la veuràs des del mòbil. Primer hauràs de clicar als 3 botonets que veuràs a sota a la dreta de l’arxiu que et vols guardar i després sel·lecciones l’opció que veus a la imatge i llestos!

   

   
 6. Adjuntar documents al mail directament

  Jo no sé tu però al meu centre sempre ens estem passant documents i al final acabem saturant la memòria de la nostra bústia i la de la nostra receptora. A més, des de Gmail només es pot enviar fins a un límit de MB a cada correu, per tant, l’opció d’enllaçar els documents directament des del Drive és perfecta. Alleugereixen el pes del correu, és més ràpid i si és un document que has d’editar doncs encara millor t’ho posen perquè des del Drive serà obrir-lo i començar a treballar.

  Quan vagis a escriure el correu, veuràs que a sota hi ha la icona del Drive, cliques allà, busques la carpeta de Drive on tens el document, clices a Inserir i ja el tens enllaçat al cos del mail.

   

   
 7. Compartir els arxius amb diferents permisos

  Ara hem estat parlant molt de col·laborar i treballar plegats però potser compartim un document que només volem que el vegin, sense que en puguin modificar res, oi? Doncs bé, amb els programes del Drive això també ho podràs controlar. Tens 3 opcions: que puguin editar, que puguin afegir comentaris o que només el puguin veure. De fet, si cliques a opcions avançades encara pots restringir-ho més i no permetre ni tan sols que s’ho descarreguin, pot anar molt bé quan voleu protegir de forma més restrictiva allò que esteu compartint.

   

   
Què t’han semblat? Les coneixies? Explica’m-ho als comentaris!
 

Si estàs interessada en aprendre’n més t’animo a que t’apuntis a la newsletter perquè de cara al proper trimestre tinc previst treure més trucs com aquests i videotutorials per treure-li més partit a aquest servei.

 
I si creus que aquesta entrada li pot anar bé a algú que coneixes, si us plau, comparteix-li amb els botonets d’aquí sota, així fem créixer aquesta comunitat i assegurem una llarga vida al bloc :D

 

 

Share it!

6 comments

 1. Marta
  28/02/2018

  Bon dia! La veritat és que feia temps que et volia escriure. Em semblen genials les entrades del teu bloc. Són temes que ens interessen, en podem treure profit i a més els expliques de manera molt clara i entenedora. Bé, al tema… a l’escola farà uns dos anys que ho compartim tot amb el Drive, ens és molt útil i molt pràctic. Tot i fer-lo servir, hi ha hagut alguns tips dels teus que no els sabia i que de ben segur, aprofitaré! Així que moltes gràcies i enhorabona per la feinassa que fas!

  Afegitó: els alumnes estan encantats ambels teus segells!

  Respon
  • LAURA MASDEU
   28/02/2018

   M’alegra que te n’hagi pogut descobrir alguna de nova, jo ja no sé viure sense el Drive :D

   Moltes gràcies per escriure i feliç de poder-te ajudar!

   Respon
 2. Víctor
  28/02/2018

  Hola Laura,

  Seria interessant que afegissis un altre avantatge del Google Drive que a mi particularment em resulta molt útil. S’anomena Google Drive File Stream. Bàsicament crea una carpeta al teu ordinador on hi pots afegir els teus documents que es pengen directament al teu Google Drive, amb la qual cosa tens tots els teus arxius disponibles en qualsevol ubicació. A més a més, com a mestres amb l’extensió xtec, gaudim d’un emmagatzematge pràcticament “infinit”.

  Espero que et sigui útil.

  Salutacions,

  Víctor

  Respon
  • LAURA MASDEU
   28/02/2018

   Moltes gràcies per la teva aportació Víctor, realment aquesta opció també és molt pràctica, gràcies per compartir-la!

   Respon
 3. Sandra
  01/03/2018

  Genials tots els trucs de Drive!! Merci per compartir.ho Laura!!

  Respon
 4. Cristina
  01/03/2018

  Llegint aquesta entrada veig que tinc moltes coses per aprendre!! Jajaja
  Molt aclaridor i pràctic
  Gràcies

  Respon

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *