Activitat d’ortografia castellana

Fa uns dies per Instagram us vaig ensenyar aquesta activitat que havia preparat pel grup de 3r amb qui estic aquest any.

La veritat és que a mi treballar l’ortografia de forma tradicional em costa una mica i dia rere dia, he anat introduint el treball per racons en algunes sessions perquè percebo que treballen més a gust movent-se al seu aire.

En una d’aquestes vaig xafardejar Pinterest per agafar idees i em vaig trobar amb una idea similar a aquesta. Vaig decidir adaptar-la a algunes normes ortogràfiques que hem anat comentant i a algunes interferències que tenen amb el català.

En què consisteix?

L’activitat consisteix en unes tires que tenen una imatge a la part superior i quatre formes d’escriure la paraula a sota. Només n’hi ha una de correcta que és la que han de marcar.

Jo els hi vaig donar un clip perquè és el que tenia més a l’abast però pots fer servir el que vulguis per marcar l’opció correcta.

Pots fer que només marquin l’opció correcta, que la marquin i l’escriguin, que la marquin, la corregeixin i l’escriguin bé,… en fi, en funció del punt del procés en què estiguis ho pots fer servir per repassar o per avaluar.

Si vols provar-ho amb el teu grup et deixo una mostra amb 10 paraules a continuació.

Vols l’arxiu complet?

Pots trobar l’arxiu amb 20 paraules, la fulla autocorrectiva i l’opció de lletra lligada aquí.

Gràcies per donar valor a la feina feta! Si creus que li pot interessar a algú compartir-ho a les xarxes socials m’ajudarà, gràcies.

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *