Tipus d’activitat: Col·laborativa i d’autoconeixement

Materials: Llapis, colors i papers

Edat: Primària i ESO (+8a)

Temps: Depèn de la versió, d’una hora a diferents sessions.

 
 

L’autoestima

 

Trobar-nos virtuts sempre és més difícil que trobar-nos pegues.

I quan parles amb un adolescent o amb alguna criatura en general, te n’adones de la poca autoestima i poc autoconeixement que tenen de sí mateixos.

Demanar-los 5 qualitats esdevé el pitjor dels exercicis i es passen els minuts mirant el sostre, el full o les seves mans.

 

Quants de nosaltres, arribem a adults i continuem tenint problemes amb les relacions, les feines, els amics com quan teniem 12 anys?

 

Jo m’hi he fixat moltes vegades, he treballat amb nens, amb adolescents i amb adults i sovint els conflictes que apareixen a classe són els mateixos, l’únic que els actius són uns altres.

Si tot el treball de les emocions, l’autoconeixement, la seguretat en si mateixos, l’empatia, etc. S’hagués treballat en profunditat abans, potser no tindríem tots aquests problemes.

Per això l’activitat que us proposo avui, va enfocada a reforçar i començar un camí cap a l’autodescobriment.

 

L’ACTIVITAT

Aquesta activitat la feia amb els d’Infantil però podeu adaptar-la a totes les edats.

Agafava un paper d’embalar, en tallava un tros tan llarg com l’alumne més alt de la classe i després un per un els feia estirar a sobre i dibuixàvem la seva silueta.

Mentre la dibuixàvem, demanava a tot al grup que pensés coses boniques d’aquell nen o nena:

  • Coses que sap fer molt bé
  • Coses de la seva aparença
  • Coses de la seva actitud
  • Coses que tenia

I quan acabàvem de dibuixar la silueta, els nens que volien, compartien amb aquella persona les coses que havien pensat i jo les escrivia al voltant de la seva silueta.

Al final teníem un munt de línies i paraules boniques concentrades en un paper que valia or i el penjàvem a la classe per a que tots recordessin aquelles coses que els havien dit.

 
VERSIÓ 1

Amb els de P3 ho fèiem amb les mans, dibuixàvem la silueta de les mans en un paper i jo apuntava una “cosa bonica” que deien els seus companys a cada dit de la mà i així s’ho podien endur a casa.

 
VERSIÓ 2

Aquesta versió seria viable de P5 en amunt.

Sèiem en rotllana i ens passàvem una pilota, qui rebia la pilota, les dues persones del seu voltant li deien una qualitat i jo les anava anotant en un paper. Després els ho donava i podien ensenyar-ho a casa.

 

EL DESCARREGABLE

En acabar les sessions, tots lluïen un somriure i per un moment semblava que flotessin.

Per recordar aquest moment tan especial amb els seus companys de classe he ideat aquest nou descarregable.

activitats per treballar l'autoestima

 

D’aquesta manera, en acabar la (o les) sessió, es poden emportar un paperet amb la sensació amb què han acabat la classe.

El descarregable el recomano a partir de Cicle Mitjà tot i que si feu un treball previ del vocabulari que hi apareix el podeu fer servir amb més petits.

 

Al descarregable també trobareu una versió en blanc per a que siguin ells els qui s’apuntin les seves qualitats i sensacions, després d’una sessió com aquesta i puguin tenir-ho a casa i recordar-ho quan més els faci falta.

 

DESCARREGAR AQUÍ

 

 

Fins aquí el mes dedicat a les Emocions, si t’has perdut alguna de les entrades anteriors pots recuperar-les aquí i aquí.

 

La setmana que ve us presentaré el primer pack de material que he dissenyat per a treballar les Emocions, si t'interessa, apunta't a la nostra Newsletter i t'ho explico tot.

 

 

2Pingbacks & Trackbacks on Activitats per treballar l’autoestima

  1. […] Activitat per treballar l’autoestima […]

  2. […] RECURS DEL VÍDEO: Al vídeo t’he anomenat aquest el descarregable de l’autoestima que vaig compartir el curs passat, és aquest >>  “Avui em sento”. […]

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *