Activitat ruleta de la sort per a la classe

 

Tipus d’activitat: Activitat interactiva per equips

Edat: CM – CS – ESO

Material: Un ordinador amb Powerpoint i ganes de passar-ho bé.

Àrea: Activitat adaptable a totes les àrees de coneixement. 

 
 

Activitat Ruleta de la sort

 

T’agrada fer servir jocs per a consolidar coneixements?

 

L’activitat de la Ruleta de la Sort és un joc de televisió molt popular que ens pot servir per a fer créixer aquella motivació/atenció que van perdent al llarg de la classe, alhora que repassen algun dels continguts de l’àrea.

 

El recurs que us comparteixo avui és un recurs totalment adaptable a totes les àrees del coneixement més enllà de llengua que és la més òbvia.

Podeu fer servir per parlar d’algun animal de medi, d’algun teorema de matemàtiques, la definició d’un instrument, una endevinalla, etc.

 

Tot i així, he de dir que els valors de la Ruleta no són els mateixos que als del programa de televisió i que l’he simplificat una mica. També vull afegir que recomano l’activitat a partir de CM perquè l’ideal és que ja sàpiguen multiplicar, però també us ho podeu adaptar i fer sumes ;)

 
Com jugar-hi:
 1. L’alumnat s’organitza amb equips i es posen un nom que el mestre o els mateixos alumnes escriuran al Tauler de Joc.
 2. Es fa girar la ruleta fent clic i s’atura fent clic i la fletxa marcarà un valor.
 3. Aquell mateix equip diu una lletra. Si la lletra apareix al Tauler, el valor que els hagi sortit a la Ruleta, els serà multiplicat per la quantitat de lletres que hagin destapat.
  1. Per exemple: A la ruleta els ha sortit 50 i l’equip demana destapar la lletra T i n’apareixen 2, doncs 2 x 50 = 100 punts pel seu marcador
 4. Després el següent equip faria el mateix fins que un dels equips resolt l’enigma
Variació:

En el joc original els concursants només poden demanar destapar consonants i quan tenen prou diners, en aquest cas hauríeu d’estipular un determinat número de punts, poden comprar una vocal. Podeu fer-ho així o en la versió senzilla que us he descrit abans.

 

Per a que acabeu de veure com funciona us deixo amb un curt vídeo on veureu exactament com va: 

 

 
Fes que els nens i nenes de la teva classe aprenguin mentre juguen, treballen en equip i s’ho passen bé.
 

DESCARREGAR L’ACTIVITAT

 
En quina àrea li veus més sortida? Quin altre joc creus que funcionaria amb els teus alumnes? Explica-m’ho als comentaris :)
 

*** I si l’activitat t’ha agradat i em vols fer un petit favor… Seria genial que compartissis l’entrada amb els teus amics, aquí sota tens els botons de les xarxes socials, mil gràcies!

 

 

Share it!

Categories: escola, jocs

6 comments

 1. Montserrat Sàez Pujol
  23/11/2016

  HOLA!!
  La ruleta no em fuciona el taulell ja que no puc modificar els quadradets blancs i blaus!
  Moltes gràcies per compartir aquest gran material

  Respon
  • Laura
   24/11/2016

   Hola Montserrat,

   l’arxiu de la ruleta no es pot modificar però el del taulell sí. Altres mestres ho han fet servir i no han tingut cap problema així que et recomanaria provar-ho amb una altra versió de Powerpoint a veure si així et funciona :)

   Respon
 2. Mireia
  06/12/2016

  Bona nit, amb quin programa obro el tauler de la ruleta? la ruleta si que em funciona bé però el tauler no hi ha manera!!

  Respon
  • Laura
   15/12/2016

   Hola Mireia, hauries de poder obrir-ho amb Powerpoint igualment. Si la teva versió és anterior a la que jo vaig fer servir potser és el motiu pel qual no ho pots obrir. Prova d’actualitzar el programa i veure si així pots obrir-ho.

   Respon

2Pingbacks & Trackbacks on Activitat ruleta de la sort per a la classe

 1. […] primer trimestre vaig compartir-vos una versió en Powerpoint de La Ruleta de la Sort que us va agradar molt i aprofitant la mateixa plantilla us he preparat una altra activitat, la […]

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *