activitats per augmentar l'autoestima dels nens

 

Com fomentes l’autoestima dels teus nens i nenes?

 

Segur que t’has trobat alguna vegada amb algun nen o nena a qui tot sovint li prenen una joguina de les mans i es queda igual, o amb algun alumne que has fet un comentari per tal que millorés quelcom i no has acabat de parlar, i ja has vist com li queia una llagrimeta.

Són situacions pròpies de persones amb baixa autoestima ja que el fet de no saber dir que “no”, o no acceptar un comentari o una crítica són senyals de que alguna cosa passa.

 

Però primer de tot, he volgut buscar alguns significats d’autoestima i la que he trobat a Wikipedia deia quelcom molt complet, deia així:

 
“Conjunt de percepcions, pensaments, avaluacions i sentiments del comportament dirigides a nosaltres mateixos, cap a la nostra manera de ser, i cap a les característiques del nostre cos i caràcter.”
 

En definitiva, com ens percebem de forma global.

 

Amb l’entrada d’avui, miraré de donar-te algunes idees sobretot per la canalla que va més mancada d’aquest amor propi i no tant pels qui precisament van sobrats i es creuen els reis i reines del mambo (que també n’hi ha bastants d’aquests, un dia ja en parlarem ;).

 

Com saber si tenim nens o nens amb una baixa autoestima?

Generalment, aquestes persones són:

  • Molt crítics amb ells mateixos/es
  • Els costa dir que no
  • Els afecten molt les paraules i comentaris que els altres fan cap a ells
  • Falta de decisió per por a equivocar-se
  • Autoexigents
  • Fan grans els seus errors, encara que siguin minúsculs
  • Si pensen en quelcom futur, creuen que no podran, no ho aconseguiran, etc.

Per girar el pes d’aquesta balança tan negativa, el primer que hem de promoure és la coneixença i la descoberta d’un mateix. A vegades, ens cal mirar-nos amb els ulls dels altres per veure’ns les bondats i les virtuds però després, sempre cal fer una reflexió per mica en mica anar-s’ho creient.

 
Et deixo amb les propostes, dóna-li al PLAY!
 

 
Has posat en pràctica alguna d’aquestes activitats? Les coneixies?

M’agradarà llegir les teves propostes i aportacions als comentaris.

 

RECURS DEL VÍDEO: Al vídeo t’he anomenat aquest el descarregable de l’autoestima que vaig compartir el curs passat, és aquest >>  “Avui em sento”.

 

Un recurs en format làmina per ajudar a reforçar l’actitud positiva a l’aula i que el grup sembli “d’un altre món”, aquí tens tots els detalls del Coet del comportament aquí.

Share it!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *