activitats per augmentar l'autoestima dels nens

 

Com fomentes l’autoestima dels teus nens i nenes?

 

Segur que t’has trobat alguna vegada amb algun nen o nena a qui tot sovint li prenen una joguina de les mans i es queda igual, o amb algun alumne que has fet un comentari per tal que millorés quelcom i no has acabat de parlar, i ja has vist com li queia una llagrimeta.

Són situacions pròpies de persones amb baixa autoestima ja que el fet de no saber dir que “no”, o no acceptar un comentari o una crítica són senyals de que alguna cosa passa.

 

Però primer de tot, he volgut buscar alguns significats d’autoestima i la que he trobat a Wikipedia deia quelcom molt complet, deia així:

 
“Conjunt de percepcions, pensaments, avaluacions i sentiments del comportament dirigides a nosaltres mateixos, cap a la nostra manera de ser, i cap a les característiques del nostre cos i caràcter.”
 

En definitiva, com ens percebem de forma global.

 

Amb l’entrada d’avui, miraré de donar-te algunes idees sobretot per la canalla que va més mancada d’aquest amor propi i no tant pels qui precisament van sobrats i es creuen els reis i reines del mambo (que també n’hi ha bastants d’aquests, un dia ja en parlarem ;).

 

Com saber si tenim nens o nens amb una baixa autoestima?

Generalment, aquestes persones són:

  • Molt crítics amb ells mateixos/es
  • Els costa dir que no
  • Els afecten molt les paraules i comentaris que els altres fan cap a ells
  • Falta de decisió per por a equivocar-se
  • Autoexigents
  • Fan grans els seus errors, encara que siguin minúsculs
  • Si pensen en quelcom futur, creuen que no podran, no ho aconseguiran, etc.

Per girar el pes d’aquesta balança tan negativa, el primer que hem de promoure és la coneixença i la descoberta d’un mateix. A vegades, ens cal mirar-nos amb els ulls dels altres per veure’ns les bondats i les virtuds però després, sempre cal fer una reflexió per mica en mica anar-s’ho creient.

 
Et deixo amb les propostes, dóna-li al PLAY!
 

 
Has posat en pràctica alguna d’aquestes activitats? Les coneixies?

M’agradarà llegir les teves propostes i aportacions als comentaris.

 

RECURS DEL VÍDEO: Al vídeo t’he anomenat aquest el descarregable de l’autoestima que vaig compartir el curs passat, és aquest >>  “Avui em sento”.

 

Un recurs en format làmina per ajudar a reforçar l’actitud positiva a l’aula i que el grup sembli “d’un altre món”, aquí tens tots els detalls del Coet del comportament aquí.

 

 
Preparatius

Porto uns dies preparant un Diari de les Emocions que espero ajudi a molts nens i nenes a descobrir-se des d’un punt de vista més intrapersonal, si creus que pot ser del teu interès t’animo a que t’apuntis a la llista de correu per informar-te de quan el tingui llest.

 

Ja saps que compartir també és una manera d’aprendre així que si creus que aquestes activitats li poden ser d’interès a algú, pots utilitzar els botonets de les xarxes socials o passar-li directament l’enllaç. Gràcies per ajudar-me a arribar a més gent :)

 
 

Vols muntar un Racó de les Emocions a casa o a l’escola?

 

Aprofita ara i descarrega’t 20 idees per crear el Racó de les Emocions + 3 descarregables gratuïts

 
M’interessa!

 

 

 

Share it!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *