Com fer el logotip de l’escola

Avui vinc a parlar-vos d’un tema nou, anem a parlar de què ha de tenir un logo d’una escola.

Sí, sé que faig una mica de canvi de tema però crec que en el món que vivim, tots aquests petits detalls compten per donar una imatge de centre, per transmetre un missatge i voldria ajudar-vos a que tot estigui aliniat.

Primer, aclarim ben bé què és un logotip. 

Un logotip és un distintiu gràfic que pot contenir imatges i/o text que representa una empresa, una institució, una marca, etc.

De logotips n’hi ha de diferents maneres, n’hi ha que només són text, n’hi ha que només són una imatge i n’hi ha que combinen les dues coses.

El que fan algunes marques és tenir un logotip principal i tenir una segona versió més senzilla per si cal adaptar-la en formats més petits.

Podeu veure-ho en en l’exemple que vam fer per a l’escola Anselm Clavé de Ripollet.

Però què és allò que haurien de tenir tots els logos, siguin com siguin:

  1. Senzillesa

Fàcil de llegir, que capti l’essència del que representa, el missatge, sense dibuixos amb molts detalls i mil colors.

Com més senzill sigui, més fàcil serà d’adaptar-lo a diferents formats i més llegible serà.

2. Ser representatiu

Cada element que forma un logotip dóna pistes del que hi ha al darrera. La tipografia escollida, el traç, la imatge que l’acompanyi ha de representar un seguit de valors que l’escola en aquest cas, representi. 

Pel logotip de l’escola Anselm Clavé, vam barrejar paraules com “història, alegre, actual, comunitat”, són fases d’un procés de creació de logotip que no et pots saltar i que la dissenyador/a ha de tenir ben present.

3. Adaptable

Sé que en ocasions el logo és un dibuix d’un alumne/a del centre que s’ha fet en un concurs per celebrar el X aniversari de l’escola… I fa il·lusió. Ho sé. Però no és el més encertat.

En la línia del punt número 1, hem de tenir en compte que un logotip se sol posar en molts formats diferents: díptics, lones, llapis, agenda, segells, xandall, etc. 

Això fa que el logotip s’hagi d’adequar a diferents mides, no és el mateix imprimir-lo per una lona gran per la jornada de portes obertes, que per personalitzar uns bolígrafs. Per això, l’important és que es pugui adaptar i escalar a un gran nombre de formats.

També és important tenir una versió en blanc i una en negra per a que sigui llegible quan calgui aplicar-la en fons clars , foscos o amb molts colors.

I ah, sense el fons blanc al voltant, amb fons transparent. Això qualsevol dissenyador/a us ho hauria de proporcionar.

4. Durabilitat

Cal ser conscients que no estarem canviant el logotip cada any i que les modes van i venen. El més important és que tingui l’essència d’allò que representa i estigui optimitzat als formats que utilitzem avui en dia (pòsters, web, presentacions en Powerpoint, merxandatge, etc).

Si ens deixem portar per modes de colors, o fons d’aquarel·les o un tipus d’imatge o tipografia farà que d’aquí un temps acabi per no agradar-nos i veiem que l’hem de tornar a canviar.


SERVEI DE DISSENY GRÀFIC

Aquest nou curs voldré ajudar-te amb el disseny gràfic del teu centre, per fer-ho comptaré amb l’ajuda d’una experta gràfica l’Eva amb qui juntes esperem poder ajudar-vos a adaptar o renovar el vostre logotip o altres materials que necessiteu.

 

Tens la informació del servei de disseny gràfic aquí.

 

Si vols sol·licitar més informació i veure en què et podem ajudar, escriu-nos un correu a hola@printpam.com i t’enviarem els nostres serveis.

 


Share it!

Categories: disseny gràfic

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *