Quan vaig amb una xerrada o una conferència i veig que obren el Powerpoint ja tremolo.

A vegades em pregunto si la xerrada que ens fan l’han preparat abans o després de la presentació, i crec que en la majoria dels casos s’ha fet després. MEC!  Error! I et diré per què.

Quan tu ja tens tot el discurs pensat, dit, escrit, digues-li com vulguis! Tot et sembla molt important i a l’hora de passar-ho a un Powerpoint ho volques allà qual camió de sorra en un desert, a l’ample!

I no.

No pot ser.

La primera recomanació (i aquesta és extra) és fer el Powerpoint/Keynote abans. Les idees són molt més concretes, encara no estan desenvolupades i a més t’ajuda a estructurar tot el discurs.

Però i després què?

Doncs ara continua llegint que t’explicaré els 6 motius pels quals ningú es mira la teva presentació.

 
 1. CAOS D’INFORMACIÓ

  No vulguis posar-ho tot en una diapositiva. No s’entèn, atabala i fa que l’espectador no sàpiga on mirar.

  A la introducció ja t’he comentat que el més important és ser concís, és una presentació i no una tesi ,així que sintetitza i ordena.

  El meu consell és que tinguis en compte que els ulls llegeixen d’esquerra a dreta i de dalt a baix, per tant, no posis les coses al “tun-tun”, pensa en la direcció de l’ull i en com t’agradaria a tu trobar-te aquesta informació.

   
 2. MASSA TEXT

  Aquesta ja te l’he comentat a la introducció però és que és clau. Estic cansada d’anar a presentacions on l’únic que fa la persona que parla és llegir el que té allà posat. Això ja ho sé fer jo!

  La presentació ha de servir com a recolzament, ha de ser còmode de veure i ha de servir per donar una pista del que parlaràs deixant un puntet d’intriga.

  Si ja poses tota la informació a la diapositiva, l’espectador desconnectarà i esperarà a que passis a la següent. I suposo que voldràs que t’escoltin el màxim de temps possible, oi?

   
 3. MASSA TIPOGRAFIES DIFERENTS

  Sóc molt fan de les tipografies. Sí. Però a l’hora d’utilitzar-les intento ser molt cuidadosa.

  Suposo que amb la intenció de fer-ho bonic i modern i súper-xaxi-de-la-vida, ens animem a posar tipografies que si d’imprempta, que si handlettering i NO.

  La meva recomanació és posar-ne 2, màxim, màxim 3. Podeu combinar una amb negreta i normal i una altra de més diferent. Una sans serif, com l’Arial que no té ornaments a les vores, amb una que sí que en tingui, o amb una de handlettering. Ja veuràs com funciona molt millor.

   
 4. FESTIVAL DE COLORS

  Aquí ho teniu molt fàcil. Si el que voleu és fer una presentació per l’escola aprofiteu els colors corporatius de l’escola o el Logo i si en té més de 3, quedeu-vos amb els més importants.

  Posar massa colors dóna un toc massa poc professional, el meu consell és que en trieu també 2 màxim 3, perquè penseu que també hi ha el color de fons i el color del text.

  Trieu un color, per exemple el blau. Després trieu un altre color de la mateixa gamma, per exemple blau més fosc. I si en voleu un altre, agafeu un que contrasti, com el taronja o un groc no molt cridaner, per destacar alguna cosa important, pel marc d’alguna informació que estigui en un requadre, un títol, etc.

   
 5. EL CONTRAST

  Lligat al tema dels colors  hi ha el contrast. És molt important que trieu colors que facilitin la lectura. Res de colors cridaners, colors que no lliguen o que són massa similars i que un sobre l’altre costen de llegir.

   
 6. LES IMATGES DEFORMADES

  Ens agrada posar imatges i de fet són tot un encert, ja ho diuen “una imatge val més que mil paraules”. Però si us plau, escala-la bé.

  Que mantingui les proporcions originals i que no tapi el text.

   
 

Fins aquí algunes de les meves recomanacions, si tens algun dubte més escriu als comentaris i miraré d’ajudar-te.

Si necessiteu un cop de mà amb les presentacions de la vostra escola o voleu renovar la imatge gràfica del vostre centre, feu un cop d’ull als nostre servei de disseny gràfic per a centres educatius. 

 

Fins la setmana vinent!

 

Share it!

6 comments

 1. Nica
  15/02/2017

  M’ha encantat el punt de les imatges deformades. És un clàssic que et trobes sovint i penses “ostres! Però què costa possar-la bé?”
  Gràcies pels consells!!

  Respon
  • Laura
   15/02/2017

   hahaha i tant, com tu dius un clàssic que no em podia saltar! Gràcies per escriure!

   Respon
  • Laura
   04/03/2017

   Hahaha i tant! Gràcies per escriure Nica!

   Respon
 2. Manoli Corral
  09/04/2017

  M’HA ENCANTAT EL TEU BLOG , GRÀCIES PER COMPARTIR

  Respon
  • Laura
   20/04/2017

   MOltes gràcies Manoli, espero que les publicacions et facin servei :)

   Respon
 3. Núria
  24/04/2017

  Jo, per deformació professional, tinc una obsessió per les faltes d’ortografia… La gent no s’ho mira gaire, la veritat, i és una llàstima. Per a mi, si algú no es preocupa de posar un “simple” accent, què farà amb les coses més complicades??

  Respon

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *