Reciclem, juguem i aprenem

Crear patrons per nens reciclant oueres és una activitat molt ràpida i fàcil de fer, els ajudarà a millorar la seva atenció i concentració alhora que aprenen altres continguts.

 

La proposta d’avui va en la línia de la primera que us vaig compartir, la dels StoryCubes DIY, on a part de jugar i aprendre també fomentem el valor de reciclar i fer les coses per nosaltres mateixos.

L’activitat d’avui és una activitat pensada per a nens/es de 2,5 a 5 anys i es pot anar complicant a mesura que introduïm més variants en el patró.

 

 

Què necessitem?
  • Una ouera (idealment de 12 però jo no en tenia cap)
  • Una cartolina per a fer els patrons
  • Tisores, regle i llapis
  • Retoladors
  • El material que volem que posin dins les oueres
Com ho fem?

El primer que haurem de fer és retallar la cartolina a la mida de l’interior de l’ouera que és on la criatura l’haurà de col·locar per a poder fixar-s’hi bé.

 

 

Després haurem de decidir quin tipus de patrons volem fer, us poso alguns exemples:

Patrons senzills amb sèries de:
  • Colors
  • Numèriques
  • De lletres
  • De formes

 

 

Els patrons més complexes serien els que combinen 2 o més sèries de les anteriors, és a dir, col·locar els números fixant-nos també en el color, paraules que comencen per una mateixa lletra, lletres que estan a dins d’una forma geomètrica i un color concret, etc.

 

 

Pel tutorial us he preparat 3 mostres: 2 de senzilles, la de color i numèrica, i 1 de complexa, la que combina números i colors, però com veieu només he fet servir un sol material, els números de feltre. No ens cal tenir 10 materials diferents, podem utilitzar el que tinguem per casa.

 
Idea!

Si feu un patró de colors doncs li podeu demanar que busqui coses petites de casa que tinguin aquells colors i les posi a l’ouera.

En funció de l’edat i d’allò que estiguin treballant a l’escola, podeu adaptar els patrons al tema que més convingui.

Amb aquesta activitat segur que passen una estona tranquil·la d’observació i concentració.

 

Quins patrons faries tu? Fas la mateixa activitat però amb un altre material? M’encantarà llegir les teves propostes als comentaris ^_^
 

Vols rebre les entrades al teu correu i les nostres novetats? Apunta't a la newsletter!


Share it!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *