descarregable per inventar llegendes primària

 

Descarregable per inventar llegendes

Llença el dau i deixa que l’atzar escrigui la teva història
 

Aquests dies moltes escoles celebren la setmana cultural, els jocs florals i altres activitats literàries amb l’excusa de la Diada de Sant Jordi. Aquests dies molts nens i nenes s’animen a escriure les seves històries i a remenar llibres més de l’habitual.

Per aprofitar aquesta motivació intrínseca sorgida per la festivitat i les demés activitats escolars, he preparat una activitat-joc per inventar una història o una llegenda.

 

Donar temes per a redaccions o animar-los a escriure algun text, pot ser poc motivador per alguns alumnes però si el joc hi entra a formar part, pot ser un punt de partida més engrescador.

 

En aquest cas, aprofitant la proximitat amb Sant Jordi, he volgut posar els personatges de la llegenda i algunes altres referències de la història, però a mesura que vagin tirant el dau poden sortir combinacions d’històries irreverents i molt divertides.

 

descarregable per inventar llegendes primària

 
Com es juga?

El joc és molt senzill, tot mirant la fitxa 1 amb la taula, hauran de llençar el dau 5 vegades.

A la primera tirada els dirà qui serà el protagonista de la història, a la segona, quin caràcter té, a la tercera el lloc, a la quarta l’hora i a la cinquena el problema que té.

A partir d’aquest punt de partida, cada nen i nena haurà d’inventar-se una història amb els elements que li hagin sortit.

Evidentment, poden afegir més personatges i altres elements que no queden determinats, imaginació al poder!

 

Al segon full del descarregable, trobareu el paper on podran anotar les coses que els han sortit amb les tirades de dau i escriure la seva petita història.

 

descarregable per inventar llegendes primària

 
Edat recomanada

Vosaltres millor que ningú coneix les habilitats i destreses del seu alumnat, com sempre, però per fer l’activitat hauran d’entendre com funciona una taula de doble entrada i poder llegir lletra d’impremta, a partir d’aquí, ja deixo que ho valoreu vosaltres.

 

Pot ser molt interessant i divertit escoltar i llegir les històries que hagin sortit tots d’una mateixa graella, tant si llenceu els daus amb tot el grup-classe i feu servir els mateixos elements, com si deixeu que cada nen/a llenci els daus individualment, sortiran històries ben diferents.

Ja se sap que la imaginació de les criatures no té fi, potenciem-la!

 

Descarregar el material

 
Coneixes El meu Estiu?

Si vols continuar apostant per altres formes de redacció, que els engresquin i els facin aprendre sense adonar-se, et recomano que facis un cop d’ull a la nova edició de El meu Estiu. Un diari d’estiu guiat per a nens i nenes de primària, on res té sentit si no prenen acció en el seu dia dia, el vols conèixer? Clica aquí.

 

++ Busques més material descarregable per Sant Jordi? Aquí ho trobaràs.

 

 

5 comments

 1. Verònica
  18/04/2018

  Mil gràcies pel descarregable, per l’idea, per la creativitat… per tot!!!! Moltes, moltes, moltes infinites gràcies!!

  Respon
  • LAURA MASDEU
   23/04/2018

   De res, de res, de res :D

   Feliç de que us pugui servir amb la vostra canalla i pugueu presentar activitats diferents! una abraçda i gràcies per escriure!

   Respon
 2. Ariadna
  29/05/2019

  Genial gràcies!

  Respon

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *