Vols rebre les entrades al teu correu i les nostres novetats? Apunta't a la newsletter!


com fer un diari de nadal per nens

 

Escriure un diari de Nadal pot ser molt més que practicar l’escriptura, pot ser una oportunitat per enamorar-los a les paraules i connectar-los amb la seva vida.

 

Un diari de Nadal handmade

 

La proposta que et porto avui per la canalla o per tu mateixa és preparar un Diari de Nadal handmade, on volcar les experiències i moments de les vacances, l’any passat vaig portar-te un Quadern de Nadal pre-dissenyat però aquest serà 100% vostre.

 

com fer un diari de nadal per nens

 

Encara recordo ara quan de petita anava escrivint notetes, cartes i tot allò que em passava pel cap en qualsevol paperet. A l’escola sempre hi ha el típic nen o nena enganxat a una llibreta apuntant-ho tot o dibuixant sense parar.

 
Escriure ens connecta, ens relaxa, ens emociona, ens fa imaginar escenes noves o reviure emocions passades.

En el cas dels infants, a tots aquests beneficis encara se n’hi afegeixen més perquè a part de tot això…

 • Practiquen el traç
 • Milloren la motricitat fina
 • Augmenten la memòria
 • Millore l’ortografia
 • Llegeixen més ràpid
Escriure ens estimula les neurones!
 

com fer un diari de nadal

 

I tot i que les vacances estan fetes per a descansar, per a totes les qui vulgueu reconnectar els vostres nens i nenes una mica amb la lectura i l’escriptura durant les festes, aquest projecte us pot anar molt bé per atraure’ls a plasmar en paraules, fotografies o dibuixos, el seu Nadal.

 
Per on comencem?

Podeu anar a qualsevol papereria i comprar una llibreteta però he pensat que seria xulo i que també seria motivador per ells, ensenyar-los a fer-ne una de molt senzilla.

Per muntar-la necessitarem:

 • 8 – 10 fulls A4
 • Cartolina estampada o llisa
 • Tisores / Guillotina
 • Llapis
 • Cola
 • Cordill
 • Etiquetes de Nadal
 • Sobre (opcional)
 • Coses per decorar (opcional)
 
Com muntem la llibreta?

Ja veuràs que la tindreu llesta en un no res, seguint aquests 5 passos:

1. Retallem els folis a la mida que vulguem la nostra llibreta, tenint en compte que la mida que tallem, després l’haurem de doblegar per la meitat. Per exemple: 22 x 18cm

2. Posem els fulls sense plegar damunt de la cartolina i deixem mig centímetre per cada costat. Marquem amb el llapis el punt per on tallar amb la guillotina.

 

 

3. Tallem la cartolina.

4. Pleguem els fulls i la cartolina per la meitat.

 

 

5. Agafem el cordill i prenem la mida del llom x2 i n’afegim una mica més. Passem el cordill pel mig, on es fa el plec, i a fora fem el nus.

6. Ara només queda decorar la portada i també podeu afegir un sobre a l’interior per guardar-hi l’entrada del parc de Nadal, del cinema, una fotografia, “secrets”,…

 

 

Per ajudar-vos a donar una forma més de diari, he preparat unes etiquetes de Nadal gratuïtes que poden il·lustrar les diferents pàgines del diari.

 

 

 

Clica aquí per descarregar les etiquetes

 

 

Trobareu etiquetes pels dies més senyalats com el dia de reis, cap d’any, la nit de Nadal,… I també icones i unes etiquetes on poder escriure com se senten, ja que un diari no deixa de ser això, un lloc on expressar lliurement les nostres emocions o com ens sentim per dins respecte les coses que hem fet o ens passen.

 

 

 

 

Clica aquí per descarregar les etiquetes

 

Espero que aquesta idea de “deures” de Nadal us resulti enriquidora pels vostres, potser no serà per a tots els nens i nenes, això ja se sap que sempre ho hem d’adaptar a cadascú, però em venia de gust continuar amb el projecte del llibre de l’estiu enfocat a les festes nadalenques

 

+ + + + + +

Aquest material és gratuït però no per això menys valuós que la resta, així que si creus que li pot resultar interessant a algú no et tallis i comparteix-ho a les xarxes socials. Aquest petit gest, que es converteix en tan gran per a mi, ajudes a nodrir el bloc de contingut semblant. Moltes gràcies per ajudar-me!

 

 

Vols rebre les entrades al teu correu i les nostres novetats? Apunta't a la newsletter!


Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *