com fer un diari de nadal per nens

 

Escriure un diari de Nadal pot ser molt més que practicar l’escriptura, pot ser una oportunitat per enamorar-los a les paraules i connectar-los amb la seva vida.

 

Un diari de Nadal handmade

 

La proposta que et porto avui per la canalla o per tu mateixa és preparar un Diari de Nadal handmade, on volcar les experiències i moments de les vacances, l’any passat vaig portar-te un Quadern de Nadal pre-dissenyat però aquest serà 100% vostre.

 

com fer un diari de nadal per nens

 

Encara recordo ara quan de petita anava escrivint notetes, cartes i tot allò que em passava pel cap en qualsevol paperet. A l’escola sempre hi ha el típic nen o nena enganxat a una llibreta apuntant-ho tot o dibuixant sense parar.

 
Escriure ens connecta, ens relaxa, ens emociona, ens fa imaginar escenes noves o reviure emocions passades.

En el cas dels infants, a tots aquests beneficis encara se n’hi afegeixen més perquè a part de tot això…

 • Practiquen el traç
 • Milloren la motricitat fina
 • Augmenten la memòria
 • Millore l’ortografia
 • Llegeixen més ràpid
Escriure ens estimula les neurones!
 

com fer un diari de nadal

 

I tot i que les vacances estan fetes per a descansar, per a totes les qui vulgueu reconnectar els vostres nens i nenes una mica amb la lectura i l’escriptura durant les festes, aquest projecte us pot anar molt bé per atraure’ls a plasmar en paraules, fotografies o dibuixos, el seu Nadal.

 
Per on comencem?

Podeu anar a qualsevol papereria i comprar una llibreteta però he pensat que seria xulo i que també seria motivador per ells, ensenyar-los a fer-ne una de molt senzilla.

Per muntar-la necessitarem:

 • 8 – 10 fulls A4
 • Cartolina estampada o llisa
 • Tisores / Guillotina
 • Llapis
 • Cola
 • Cordill
 • Etiquetes de Nadal
 • Sobre (opcional)
 • Coses per decorar (opcional)
 
Com muntem la llibreta?

Ja veuràs que la tindreu llesta en un no res, seguint aquests 5 passos:

1. Retallem els folis a la mida que vulguem la nostra llibreta, tenint en compte que la mida que tallem, després l’haurem de doblegar per la meitat. Per exemple: 22 x 18cm

2. Posem els fulls sense plegar damunt de la cartolina i deixem mig centímetre per cada costat. Marquem amb el llapis el punt per on tallar amb la guillotina.

 

 

3. Tallem la cartolina.

4. Pleguem els fulls i la cartolina per la meitat.

 

 

5. Agafem el cordill i prenem la mida del llom x2 i n’afegim una mica més. Passem el cordill pel mig, on es fa el plec, i a fora fem el nus.

6. Ara només queda decorar la portada i també podeu afegir un sobre a l’interior per guardar-hi l’entrada del parc de Nadal, del cinema, una fotografia, “secrets”,…

 

 

Per ajudar-vos a donar una forma més de diari, he preparat unes etiquetes de Nadal gratuïtes que poden il·lustrar les diferents pàgines del diari.

 

 

 

*VERSIÓ REEDITADA SENSE EL 2018

Clica aquí per descarregar les etiquetes

 

 

Trobareu etiquetes pels dies més senyalats com el dia de reis, cap d’any, la nit de Nadal,… I també icones i unes etiquetes on poder escriure com se senten, ja que un diari no deixa de ser això, un lloc on expressar lliurement les nostres emocions o com ens sentim per dins respecte les coses que hem fet o ens passen.

 

 

 

 

*VERSIÓ REEDITADA PER FER-LA SERVIR TOTS ELS ANYS

Clica aquí per descarregar les etiquetes

 

Espero que aquesta idea de “deures” de Nadal us resulti enriquidora pels vostres, potser no serà per a tots els nens i nenes, això ja se sap que sempre ho hem d’adaptar a cadascú, però em venia de gust continuar amb el projecte del llibre de l’estiu enfocat a les festes nadalenques

 

+ + + + + +

Aquest material és gratuït però no per això menys valuós que la resta, així que si creus que li pot resultar interessant a algú no et tallis i comparteix-ho a les xarxes socials. Aquest petit gest, que es converteix en tan gran per a mi, ajudes a nodrir el bloc de contingut semblant. Moltes gràcies per ajudar-me!

 

 

 

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *