Cenefes per imprimir per practicar l'ús de les tisores

 

Retallar sanefes per practicar l’ús de les tisores

 

Una de les activitat que requereixen més concentració per petits i grans sens dubte és… tallar amb tisores.

Sí, d’acord, més pels petits que pels grans però quan estàs en contacte amb canalla te n’adones com de complicat pot arribar a ser aprendre a utilitzar-les. Per això avui, us porto algunes pautes.

 
Què es requereix?

Primer de tot cal que tinguem clar que es tracta d’una activitat que requereix a part de la concentració que us anomenava al principi, certa tonacitat de la mà i precisió manual.

Aquestes habilitats es van adquirint durant els primers anys de vida amb altres activitats que treballen precisament “la pinça” sense incloure l’acció de tallar.

És important que quan els proporcionem unes tisores siguin de punta arrodonida, de plàstic i els en procureu unes en funció de si són esquerran o dretans, aquí en teniu unes.

 
Quan poden començar a utilitzar-les?

L’ús de les tisores pot iniciar-se cap als 2 anys sense cap més pretensió que aprendre a obrir i tancar les tisores sense obrir tota la mà, posant bé els dits i deixar que tallin per tallar. D’aquesta manera, aniran guanyant precisament aquesta tonacitat i coordinació que necessitarem després per retallar coses més concretes.

En aquesta primera etapa poden tallar plastilina, cartolina, goma eva,… materials més gruixuts que faran treballar aquesta força motriu de la mà.

Cap a l’edat dels 3 anys, la canalla ja està més preparada i pot començar a coordinar l’ull amb la mà.

És important, encara que per nosaltres sigui molt obvi, explicar-los com hem de tallar. Com s’agafa el paper, com l’anem movent, quin és el moviment de la mà, quins dits posem dins les tisores,…

 
Retallar sanefes ajuda a practicar l’ús de les tisores

Per anar practicant i millorant l’ús d’aquesta eina, podem proporcionar-los alguns materials ara ja sí, en paper per a que practiquin sobre una línia.

 

Cenefes per imprimir per practicar l'ús de les tisores

 

Primer començarem en línies més rectes i després ja ho anirem complicant.

Per començar, us he preparat unes sanefes que podeu imprimir amb diferents nivells de dificultat. Retalleu les diferents tires i ells que tallin per la línia discontínua.

Cenefes per imprimir per practicar l'ús de les tisores

 

Podeu preparar una safata o una capseta amb diferents compartiments i deixar-los els papers preparats per a quan vulguin practicar.

 

 

Segur que després d’aquests retalls podeu inventar-vos alguna manualitat per aprofitar-ne les restes.

 

 

 

Vols rebre les entrades al teu correu i les nostres novetats? Apunta't a la newsletter!


2 comments

 1. Karla
  31/08/2018

  Thank you for having the printable available for me!! Cant wait to use this with my kiddos!!!

  Respon
 2. Rania
  13/01/2019

  Thank you so much

  Respon

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *