Com vectoritzar un dibuix fet a mà i convertir-lo en digital

 

Sé que moltes de les qui llegiu aquest bloc us agrada crear-vos material i si una cosa fem molt les mestres, sobretot les qui treballem amb més petits, és dibuixar. Així que avui us porto un tutorial per a que aprengueu a vectoritzar un dibuix que heu fet a mà per poder-lo utilitzar des de l’ordinador els cops que vulgueu.

A mi m’agradava molt crear-me el meu material però amb el dia a dia de l’escola era quasi missió impossible per això, perquè us entenc perfectament, teniu el servei de disseny de material didàctic, per donar-vos un cop de mà amb aquells materials que voleu fer i sempre estan a la llista de pendents.

Per a vectoritzar el dibuixnecessitareu tenir el programa Illustrator, si no el teniu podeu descarregar-vos la versió gratuïta de 30 dies.

Aquest programa és el rei quan volem treballar amb imatges vectorials, la principal avantatge d’aquest tipus de format és que podem ampliar o reduir el dibuix sense que perdi qualitat, ni es vegi pixelat.

 
PASSOS

 

El primer pas, evidentment, serà fer el dibuix. Pot ser un dibuix o un títol, podeu vectoritzar lletres també i així tenir la vostra tipografia en digital. Us recomano que després de dibuixar-ho en llapis, ho passeu a retolador o punta fina per marcar millor les línies.

 

 

Després haurem de fer una foto del personatge o paraula que vulguem vectoritzar. Intenteu que hi hagi llum i que no tingui moltes ombres.

El que ve a continuació us ho deixo en el video, ja ho veureu, en 3 clics ho teniu fet!

 

 

Resum dels passos a Illustrator:

 • Després de posar la imatge a Illustrator i escalar-la a la mida que vulgueu, heu d’anar a Calco de imagen > Logotipo en blanco y negro
 • Després clica a “Expandir”
 • Si us queden ombres o puntets vectoritzats, clica a Objecte > Desagrupar i a continuació selecciona els vectors de les ombres i els puntets i suprimeix.
 • Després pots guardar el dibuix tal qual o pintar-lo.
 • Finalment, selecciona la imatge i ves a Arxiu > Exportar sel·lecció. Escriu el nom de l’arxiu, senyala la carpeta on es guardarà i selecciona el format, jo et recomano .png

Aquí teniu la meva abella :)

 

 

 

T’agradaria dissenyar el teu propi material?

Estic pensant preparar un curs amb més profunditat per a que aprenguis a dissenyar materials didàtics a la mida dels teus nens i nenes, de manera ràpida i senzilla per a fer més vistosos els teus recursos. Encara és només una idea però si hi estàs interessada, fes-me un favor i apunta’t aquí, així vaig veient si ho tiro endavant o no ;)

 

 
Quins programes fas servir per dissenyar? T’agradaria aprendre més sobre Illustrator? M’agradarà llegir de tu als comentaris :)

 

Share it!

Categories: disseny gràfic, tutorial

2 comments

 1. Lupiha
  08/08/2017

  Siii!! Un curset així de senzill com expliques de l’illustrator!!!

  Respon

1Pingbacks & Trackbacks on Com vectoritzar un dibuix en 5 minuts

 1. […] Com vectoritzar un dibuix […]

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *