Vols estar al dia de les novetats i rebre contingut exclusiu? Uneix-te al nostre club!


 

Com vectoritzar un dibuix fet a mà i convertir-lo en digital

 

Sé que moltes de les qui llegiu aquest bloc us agrada crear-vos material i si una cosa fem molt les mestres, sobretot les qui treballem amb més petits, és dibuixar. Així que avui us porto un tutorial per a que aprengueu a vectoritzar un dibuix que heu fet a mà per poder-lo utilitzar des de l’ordinador els cops que vulgueu.

A mi m’agradava molt crear-me el meu material però amb el dia a dia de l’escola era quasi missió impossible per això, perquè us entenc perfectament, teniu el servei de disseny de material didàctic, per donar-vos un cop de mà amb aquells materials que voleu fer i sempre estan a la llista de pendents.

Per a vectoritzar el dibuixnecessitareu tenir el programa Illustrator, si no el teniu podeu descarregar-vos la versió gratuïta de 30 dies.

Aquest programa és el rei quan volem treballar amb imatges vectorials, la principal avantatge d’aquest tipus de format és que podem ampliar o reduir el dibuix sense que perdi qualitat, ni es vegi pixelat.

 
PASSOS

com vectoritzar un dibuix

 

El primer pas, evidentment, serà fer el dibuix. Pot ser un dibuix o un títol, podeu vectoritzar lletres també i així tenir la vostra tipografia en digital. Us recomano que després de dibuixar-ho en llapis, ho passeu a retolador o punta fina per marcar millor les línies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després haurem de fer una foto del personatge o paraula que vulguem vectoritzar. Intenteu que hi hagi llum i que no tingui moltes ombres.

El que ve a continuació us ho deixo en el video, ja ho veureu, en 3 clics ho teniu fet!

 

 

Resum dels passos a Illustrator:

  • Després de posar la imatge a Illustrator i escalar-la a la mida que vulgueu, heu d’anar a Calco de imagen > Logotipo en blanco y negro
  • Després clica a “Expandir”
  • Si us queden ombres o puntets vectoritzats, clica a Objecte > Desagrupar i a continuació selecciona els vectors de les ombres i els puntets i suprimeix.
  • Després pots guardar el dibuix tal qual o pintar-lo.
  • Finalment, selecciona la imatge i ves a Arxiu > Exportar sel·lecció. Escriu el nom de l’arxiu, senyala la carpeta on es guardarà i selecciona el format, jo et recomano .png

Aquí teniu la meva abella :)

 

 
Si t’agrada crear-te el teu propi material, et recordo que mensualment publico algun videotutorial, pots trobar les entrades sobre disseny aquí.
 
Quins programes fas servir per dissenyar? T’agradaria aprendre més sobre Illustrator? M’agradarà llegir de tu als comentaris :)

 

Share it!

Categories: disseny gràfic, tutorial

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *