Vella Quaresma per imprimir

Estàs buscant una manualitat relacionada amb les tradicions més típiques de casa nosta?
 

En aquesta societat cada cop més diversa i rica de cultures, pot ser que a vegades es faci un xic difícil repetir aquelles activitats “de tota la vida” per tal de no violentar a ningú.

 

El debat és obert a moltes escoles quan es tracta de celebrar festes tradicionals relacionades amb la nostra cultura ja que normalment, solem donar espai a la diversitat que vivim, però el que també és cert, i això és una opinió personal, la cultura és cultura i “el saber no ocupa lugar” que diuen!

 

I jo precisament religiosa no ho sóc, però preparar aquesta Vella Quaresma m’ha fet connectar amb la meva infància i en el record d’anar tallant-li les cames i comptant setmanes.

 

El que és innegable és que és una figura clarament relacionada amb la religió però podem viure-ho d’una forma més literal, o podem senzillament explicar qui és i per a què existeix aquesta figura, que al capdavall, tot és cultura i informació i això no hauria de molestar a ningú.

 

 

Qui és la Vella Quaresma?

La Vella Quaresma, que té diferents noms segons on vagis, sempre ha estat representada com una senyora gran i amb faldilles.

Aquesta figura apareix el dimecres de cendra, després del Carnaval i dura fins arribar a la Pasqua, d’aquí les 7 cames que representen les 7 setmanes fins arribar a la Setmana Santa.

És com un calendari.

Normalment porta un o dos bacallans en una mà i a l’altra, un cistell amb verdures. La tradició diu que durant aquest temps no es pot menjar carn però i dic jo… no serà una excusa per inflar-nos a menjar bunyols boníssims de bacallà ;)

 

 

Com ho podem treballar?

Fer-ho a partir d’un conte sempre és una bona idea. Segur que a la teva llibreria de refència pots trobar-ne alguns de diferents però aquí et deixo amb algunes propostes.

 
 
I un cop situats, si us ve de gust preparar la vostra Vella Quaresma, aquí us deixo la meva versió per a que la pugueu descarregar i imprimir els cops que necessiteu.
 

 

 

Descarregar el recurs

 

I si t’ha agradat el recurs i creus que li pot agradar a alguna companya o company, comparteix-li amb els botonets de sota, així si veig que us agrada, puc crear més recursos gratuïts!

I si per aquest any ja teniu una idea, sempre pots guardar-te una mostra a Pinterest i aprofitar-ho l’any vinent :)

 

Vols rebre les entrades al teu correu i les nostres novetats? Apunta't a la newsletter!


Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *